Cocktail cu vin rosu, coniac si portocale rosii din: portocala rosie, zahar, vin rosu, coniac, suc de citrice. Ingrediente Cocktail cu vin rosu, coniac si portocale rosii: 1 portocala rosie, feliata 2 linguri de zahar 1 sticla de vin rosu 60 ml coniac 240ml suc de citrice Mod de preparare Cocktail cu vin rosu, coniac […]
Chablis
PrinteazaChablis s-a bucurat de un asemenea renume internaţional, încât în unele ţări vorbitoare de limbă engleză el a devenit un nume generic pentru orice vin alb sec şi uşor. In realitate, Chablis denumeşte un anume vin alb produs într-o regiune aflată la nord de Burgundia.
Este un vin Chardonnay, care combină o concentraţie destul de mare de alcool (în jur de 13%) cu un corp uşor şi cu o aciditate metalică, un caracter specific unui vin produs într-o regiune mai nordică, cu climă rece.
Deşi unii viticultori învechesc vinul în stejar, pentru a-i conferi un gust mai împlinit, majoritatea renunţă la această metodă. Chablis este în general cunoscut ca un vin alb, curat şi tânăr, cu aciditate pronunţată şi cu un gust fructos moderat, care aminteşte de mere verzi cu o notă de lămâie.
Chablis există în patru categorii calitative, dependente exclusiv de locul în care se află podgoria respectivă. Acestea sunt în ordine crescătoare: Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru şi Chablis Grand Cru.
Cu excepţia primei categorii, toate celelalte pot fi învechite câţiva ani în butelie, dobândind în acest timp o bogăţie cremoasă, remarcabilă pentru un vin care nu a fost învechit în stejar.
Chablis
Poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Cocktail cu vin rosu si capsuni
Cocktail cu vin rosu si capsuni din: vin rosu, suc de portocale, prosecco, capsuni, gheata. Ingrediente: 2 sticle de vin rosu 1.5 l suc de portocale 1 sticla prosecco 200 g căpșuni cuburi de gheață Mod de preparare: Taiati capsunile cuburi. Intr-un recipient mare se amesteca bauturile si se incorporeaza apoi capsunile. Lasati deoparte 30 […]