Chakchouka algeriana
PrinteazaChakchouka algeriana din: oua, rosii in conserva, ulei de masline, ceapa rosie, ardei gras rosu, ardei gras verde, ardei iute sau chili, usturoi, chimen, boia dulce si sare.
- 4 ouă
- 840 g roşii întregi în conservă
- 6 linguri ulei de măsline
- 2 cepe roşii
- 2 ardei graşi roşii mari
- 2 ardei graşi verzi sau galbeni
- 2 ardei iuţi roşii sau 1 linguriţă de chili
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguriţe chimen
- 2 linguriţe boia dulce
- 2 linguriţe sare
Mod de preparare:
Speli legumele, le cureţi şi le tai: ardeii şi ceapa julien, iar usturoiul în felii subţiri.
Amesteci într-un vas ardeiul gras, cel iute şi usturoiul.
Intr-o tigaie teflonată, încingi uleiul şi căleşti ceapa, iar după ce aceasta se înmoaie, adaugi amestecul de ardei şi usturoi.
Amesteci puţin, după care pui capacul şi laşi să se pătrundă legumele la foc mediu.
Mişti tigaia, ca să nu se prindă legumele de baza ei.
Intre timp, separi roşiile din conservă de suc şi le tai în cubuleţe. In sucul acestora, adaugi chimenul, sarea şi boiaua.
Când ardeiul s-a pătruns, adaugi roşiile tăiate şi sucul acestora, amestecat cu condimentele.
Laşi tigaia pe foc fără capac, circa 20 de minute, până scade sosul.
Cu dosul lingurii, faci gropiţe şi torni conţinutul ouălor. Pui capacul pe tigaie şi laşi la foc mediu pentru aproximativ 5 minute, până când se coagulează albuşul.
Repartizezi în farfurii ouăle şi sosul. Le poţi servi şi cu o garnitură de orez.
Chakchouka algeriana
Pofta buna!