Champagne Cocktail
PrinteazaChampagne Cocktail
Calitate – slab alcoolizat
Bază alcoolică – brandy
Pahar – flote
Categorie – Wine drinks
Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală şi o cireaşă roşie
Se serveste înainte de mese
Ingrediente
- 1/10 brandy
- 9/10 şampanie
- un cub de zahăr
- câteva picături de angostura
A apărut în Franţa, prin anii ’20 ai secolului XIX şi reprezintă nu numai un foarte bun aperitiv, ci şi un tonic fin care poate fi consumat la orice oră a zilei.
preparare:
Se pun în paharul flote cubul de zahăr cu câteva picături de angostura: apoi, se toarnă deasupra dozele de brandy şi de şampanie glasată. Se decorează cu jumătatea de felie de portocală şi cu cireaşă roşie.
Variante:
Varianta pe care am expus-o mai sus este luată din ultimul reţetar IBA, din 1993. Mai există, însă, şi altele.
Prima dintre ele, cea originală, nu prevedea folosirea nici unui distilat; bucăţica de zahăr era. apoi, îmbibată cu câteva picături de Angostura Bitter, iar în şampanie era adăugat un twist of lemon peel (lemon peel, „coaja de lămâie”, era stoarsă, twist, „răsucită”, deasupra şampaniei; decoraţiunea este aceeaşi ca în reţeta de astăzi.
Cealaltă variantă este cea din a doua codificare IBA, din 1987: în ea era prevăzută şi folosirea câtorva picături de cognac, în aceeaşi cantitate ca Angostura Bitter.