Champagne Cocktail

Printeaza

Champagne Cocktail

Champagne Cocktail

Calitate – slab alcoolizat

Bază alcoolică – brandy

Pahar – flote

Categorie – Wine drinks

Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală şi o cireaşă roşie

 

Se serveste înainte de mese

 

Ingrediente

  • 1/10 brandy
  • 9/10 şampanie
  • un cub de zahăr
  • câteva picături de angostura

 

A apărut în Franţa, prin anii ’20 ai secolului XIX şi reprezintă nu numai un foarte bun aperitiv, ci şi un tonic fin care poate fi consumat la orice oră a zilei.

preparare:

Se pun în paharul flote cubul de zahăr cu câteva picături de an­gostura: apoi, se toarnă deasupra dozele de brandy şi de şampanie glasată. Se decorează cu jumătatea de felie de portocală şi cu cireaşă roşie.

Champagne Cocktail.jpg Champagne Cocktail1.jpg Champagne Cocktail2.jpg Champagne Cocktail3.jpg

Variante:

Varianta pe care am expus-o mai sus este luată din ultimul reţetar IBA, din 1993. Mai există, însă, şi altele.

Prima dintre ele, cea originală, nu prevedea folosirea nici unui distilat; bucăţica de zahăr era. apoi, îmbibată cu câteva picături de Angostura Bitter, iar în şampanie era adăugat un twist of lemon peel (lemon peel, „coaja de lămâie”, era stoarsă, twist, „răsucită”, deasupra şampaniei; decoraţiunea este aceeaşi ca în reţeta de astăzi.

Cealaltă variantă este cea din a doua codificare IBA, din 1987: în ea era prevăzută şi folosirea câtorva picături de cognac, în aceeaşi cantitate ca Angostura Bitter.

Champagne Cocktail5.jpg Champagne Cocktail6.jpg Champagne Cocktail7.jpg Champagne Cocktail4.jpg

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.