Champagne Pick-me-up Cocktail
PrinteazaChampagne Pick-me-up Cocktail
Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – cognac
Pahar – flute
Categorie – Wine drinks
Decoraţiune – fără
Se serveste înainte de mese, seara şi noaptea
Ingrediente:
- 5/10 cognac
- 4/70 suc proaspăt de portocale
- 1/10 sirop de rodii
- şampanie
După unele opinii, ţara sa de origine ar fi Franţa anilor ’40; după altele, America anilor ’30, Partea a doua a denumirii – pick-me-up – corespunde cuvântului italienesc „tiramisu” şi exprima, bineînţeles, principala caracteristică a acestei băuturi, aceea de a revigora, recomandabilă pentru a înviora şi întări organismul la petreceri mai agitate. Ca aperitiv de seară, este cerut mai ales de consumatorii bărbaţi.
Preparare:
Se amestecă energic în shaker primele trei ingrediente, cu gheaţă mărunţită şi se toarnă în paharul flute bine răcit. Se completează cu şampania bine frapată.
Variante:
Mai mult decât variante propriu-zise. este vorba, mai degrabă, despre moduri diferite de preparare ale reţetei de bază. Intr-un reţetar franţuzesc se recomandă a fi obţinut astfel: 3/4 cognac, 1/4 Grand Marnier, sucul de la o jumătate de portocală, un jet de sirop de rodii, şampanie.
Se amestecă rapid în shaker primele patru ingrediente, cu gheaţă mărunţită şi se toarnă în paharul flute bine răcit: se umple cu şampanie frapată. Se decorează la sfârşit cu o felie de portocală, una de lămâie şi cu paie.
Cocktailul Champagne pick-me-up preparat după reţeta americană se obţine astfel: o doză mai consistentă de brandy. sucul de la jumătate de lămâie, câteva picături de angostura, de sirop de rodii şi de sirop de zahăr, şampanie.
Se amestecă rapid şi energic în shaker primele cinci ingrediente, cu gheaţă mărunţită şi se toarnă, filtrat, în paharul flute bine răcit. Se umple cu şampanie frapată.