Din vocabularul culinar francez fac parte numeroase mâncăruri cu titulatura „a la”, de exemplu â l’Alsacienne, a l’Americaine şi a la Florentine.
Aceste nume sunt deseori acordate unor specialităţi regionale sau descriu anumite metode clasice de gătit. O mâncare preparată â la Grecque promite să ne amintească de însoritele insule greceşti. Baza mâncărurilor de acest fel o constituie un court bouillon. o zeamă uşoară, preparată din ulei de măsline şi suc de lămâie, aromatizatâ cu ierburi proaspete.
Court bouillon se fierbe în prealabil, deoarece este important ca ingredientele -ciuperci, praz, andive si anghinare – preparate după această metodă să nu fie fierte prea multă vreme.
Pentru a prepara Champignons ă la Grecque trebuie să începeţi prin a spăla şi curăţa ciupercile, înâbuşindu-le apoi scurt în bouillon. Se scot din zeamă, care se lasă în continuare să scadă până devine un sirop concentrat şi se toarnă apoi peste ciupercile puse la păstrat.
Champignons â la Grecque fac parte din oferta obişnuită a magazinelor de delicatese, dar sunt uşor de preparat şi în casă. Mâncarea este excelentă pentru un bufet rece sau ca prim fel de mâncare foarte uşor, în cadrul unei cine.
O reteta de salata verde cu ciuperci crude si ciuperci calde din: salata verde, ciuperci, stafide aurii, unt, ulei de masline, otet balsamic, mustar, miere, tarhon, sare si piper. Ingrediente: salată verde ciuperci (champignons) 500 g stafide aurii o lingură unt o lingură ulei măsline două linguri oţet balsamic o lingură muştar o lingură miere […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.