Chana masala

Printeaza

Chana masala

chana masalaNăutul are şi alte denumiri – fasole garbanzo, mazăre turcească, fasole ceci şi kabuli chana, fiind un aliment îndrăgit în numeroase culturi, pentru textura sa crocantă şi pentru aroma de nucă.

Năutul este folosit de aproximativ 10 000 de ani, ca ingredient în numeroase bucătării regionale. în regiunea mediteraneeană este un aliment de bază, din care se prepară numeroase mâncăruri reprezentative, precum hummus şi falafel.

Micile boabe noduroase merg de minune cu lipiile indiene şi sunt folosite în numeroase mâncăruri vegetariene clasice din nordul Indiei, printre care se numără şi chana maşala, o tocăniţă săţioasă, din năut amestecat cu condimente şi ierburi aromate.

Odată ce seminţele de chimion turcesc prăjite îşi răspândesc aroma în oală, iar ceapa tăiată începe să se rumenească, savoarea este garantată. Ghimbirul zdrobit, usturoiul si ardeii iuţi se amestecă cu roşiile tăiate în bucăţi potrivite, pentru a forma un sos bogat, aromat cu coriandru, curcuma şi garam maşala -amestecul de condimente rămâne la alegerea bucătarului.

De îndată ce este gata, sosul este absorbit de boabele de năut. Se presară frunze proaspete de coriandru. Servită cu orez, chapati sau bhatura crocantă (pâine prăjită), chana maşala este o mâncare apetisantă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.