Chapatti (Paine nedospita)
PrinteazaO reteta de chapatti din faina integrala, sare, unt si apa. Chapatti este o pâine nedospită de bază folosita ca acompaniament pentru multe feluri de mâncare reprezentand o alternativă la orez sau paine naan.
Ingrediente:
- 225 g făină integrală
- sare
- 50 g unt
- 150 ml apă
- o lingură de unt
Mod de preparare:
Pune făina şi puţină sare într-un bol mare. Topeşte untul şi adaugă-l în făină.
Toarnă apa, gradual, amestecând cu degetele. Frământă până devine elastic.
Pune aluatul într-un castron şi lasă-l acoperit 30 de minute. împarte coca în 8 bucăţi.
Intinde fiecare bucată într-un disc subţire, de 15 cm diametru şi pune-l într-o tigaie fierbinte.
Intoarce-l pe partea cealaltă şi coace-l până devine de o culoare aurie-pală.
Chapatti
Poftă bună!