Chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac

Printeaza

Chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac din: faina, sare, ulei de floarea soarelui, ardei iute, praf de chilli, usturoi, mujdei de usturoi, ghimbir, frunze de spanac.

Ingrediente:

  • 425 g faina speciala pentru chapatti (sau faina integrala), plus pentru presarat
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui

Pentru chapatti cu ardei iute:

  • 1 ardei iute verde, fara seminte si tocat marunt
  • 1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat marunt
  • un varf de cutit praf de chilli
  • 3 catei de usturoi, pisati

Pentru chapatti cu spanac:

  • 1 ardei iute verde, fara seminte si tocat marunt
  • 2 lingurite mujdei de usturoi sau usturoi pisat
  • 1 lingurita ghimbir ras fin
  • 250 g frunze de spanac, spalate si tocate marunt
  • 0.5 lingurite praf de chilli

 

Mod de preparare:

Chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac: Pentru a prepara chapatti simple, se cerne faina cu un praf de sare intr-un castron mare.

toarna uleiul si se amesteca cu faina, apoi se adauga treptat 250 ml de apa calduta, amestecand pana se obtine un aluat moale.

rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina si se framanta 4-5 minute, pana cand devine omogen.

mai adauga faina daca aluatul este prea lipicios. Se acopera cu o panza umeda si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.

Intre timp se tapeteaza o bucata mare de folie de aluminiu cu hartie de bucatarie, pentru ca atunci cand sunt gata chapatti sa fie tinute la cald.

imparte aluatul in doua si apoi in opt bucati egale. Se acopera apoi cu o panza curata ca sa nu se usuce.

incalzeste la foc potrivit o tigaie care nu lipeste. Intre timp se turteste o bucata de aluat cu mainile date prin faina, apoi se intinde intr-o foaie rotunda cu diametrul de 15 cm.

pune aluatul in tigaia incinsa si se coace 30 de secunde, apoi se intoarce pe cealalta parte si se coace in continuare pana incepe sa faca bule.

intoarce din nou, presand marginile pentru ca chapatti sa se umfle si se continua coacerea pana cand apar pete maronii. Se infasoara chapatti in folia pregatita si se continua coacerea celorlalte chapatti in acelasi mod.

Pentru un contrast racoritor se servesc cu Raita de iaurt

chapatti cu ardei iute: se adauga ardeii iuti, praful de chilli si usturoiul in aluatul pregatit la Pasul 1, inainte de a se pune uleiul si apa.

Pentru chapatti cu spanac: se incalzeste la foc mic un tuci mare sau o tigaie si se adauga uleiul.

Cand se incinge se adauga ardeiul, usturoiul si ghimbirul si se calesc 1 minut.

Apoi se adauga spanacul, praful de chilli si sarea, iar apoi se calesc 5-6 minute, pana cand scade toata zeama de la spanac. Se asaza amestecul intr-un castron mare.

adauga faina si 150 ml de apa (nu mai este nevoie sa se adauge ulei) si se amesteca pana se formeaza un aluat moale.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.