Chashushuli
PrinteazaChashushuli din: carne de vita, ceapa, rosii, cuisoare, usturoi, bulion, pasta de ardei, dafin, sofran, coriandru, sare, piper.
- un kg carne de vită
- 2 cepe
- 3 roşii
- 2 cuişoare
- 2 căţei usturoi
- o lingură bulion
- 4 linguri pastă de ardei
- 2 foi dafin
- un vârf de cuţit subţire şofran
- 1/2 linguriţă coriandru măcinat
- 1/2 legătură pătrunjel pentru servit
- 20 ml ulei sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi cât o înghiţitură, care se pun într-un castron cu ceapa tăiată rondele, sare şi piper. Se adaugă şofran şi pastă de ardei şi se lasă aşa 30 de minute.
Se călesc carnea cu ceapa pentru 10 minute, se toarnă apă să acopere ingredientele şi se lasă la fiert 90 de minute. Se pun apoi bulionul, roşiile cubuleţe, usturoiul feliuţe, foile de dafin şi cuişoarele şi se mai lasă la fiert 30 de minute.
Se serveşte cu pătrunjel sau coriandru.
Pofta buna!