Chebab de pui cu ardei
PrinteazaChebab de pui cu ardei din: carne de pui, ceapa, ardei, usturoi, patrunjel, chimen, piper, ienibahar, cimbru, cardamom, boia, coriandru.
- 800 g carne de pui
- 1 ardei capia
- 1 ceapă
- 4-5 căţei usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 1 linguriţă piper negru măcinat
- 8 boabe ienibahar măcinate
- 1 linguriţă cimbru uscat
- câteva seminţe cardamom măcinate
- 1 linguriţă boia iute
- 2 linguriţe boia dulce
- 1 linguriţă coriandru
Mod de preparare:
Dai ceapa şi usturoiul prin răzătoarea fină, toci ardeiul şi pătrunjelul mărunt, apei le amesteci cu carnea tocată. Adaugi restul ingredientelor şi frămânţi bine până se omogenizează, apoi laşi la frigider o oră.
Modelezi pe beţe de frigărui chiftele, le ungi cu ulei şi le rumeneşti pe grătarul încins 5 minute pe fiecare parte.
Pofta buna!