Chebab de pui
PrinteazaChebab de pui din: carne de pui, ceapa, ardei, usturoi, patrunjel, chimen, piper, ienibahar, cimbru, cardamom, boia, coriandru.
- 800 g carne de pui
- 1 ardei capia
- 1 ceapă
- 4-5 căţei usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 1 linguriţă piper negru măcinat
- 8 boabe ienibahar măcinate
- 1 linguriţă cimbru uscat
- câteva seminţe cardamom măcinate
- 1 linguriţă boia iute
- 2 linguriţe boia dulce
- 1 linguriţă coriandru
Mod de preparare:
Dai ceapa şi usturoiul prin răzătoarea fină, toci ardeiul şi pătrunjelul mărunt, apei le amesteci cu carnea tocată.
Adaugi restul ingredientelor şi frămânţi bine până se omogenizează pasta, apoi o laşi la frigider o oră.
Modelezi pe beţe de frigărui (ţinute în prealabil 30 de minute în apă) chiftele lunguieţe, potrivite, le ungi cu ulei şi le rumeneşti pe grătarul încins 4 minute pe fiecare parte.
Pofta buna!