Chebab din carne de porc
PrinteazaChebab din carne de porc din: carne de porc, piper, ceapa, sare, cimbru, ardei iute, otet sau vin.
- carne de porc, de vită sau de ovine
- piper
- ceapă
- sare
- cimbru
- ardei iuţi
- oţet sau vin vechi
Mod de preparare:
Carnea se taie în felii subţiri, care se presară cu piper, sare şi cimbru. Se pun feliile într-un vas şi se intercalează cu ceapa tăiată felii subţiri şi cu ardei iute tăiat, cantitatea fiind în funcţie de cât de iute dorim să iasă preparatul. Se stropesc cu oţet sau cu vin vechi, după care se ţin acoperite, la rece, o zi, ca să se marineze şi să se frăgezească.
Apoi se scot, se pun bine îndesate pe frigărui şi se frig pe toate părţile pe grătarul încins.
Din jarul obţinut din lemn de fag sau mangal, după ce s-a încins, se formează două grămezi de mărimea frigăruilor, care se aşază, sprijinite pe o cărămidă deasupra cărbunilor. Se roteşte chebabul până se frige. Se serveşte cu cartofi prăjiţi.
Pofta buna!