Chebe (Kibbeh)
PrinteazaChebe (Kibbeh) din: bulgur, vinete, usturoi, ardei iute, amidon, ceapa, piment, coriandru, sare, ulei, patrunjel.
- 250 g bulgur
- 2 vinete medii
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu (chili)
- 1 linguriţă de amidon
- 1 ceapă mare
- 1/2 linguriţă de piment măcinat
- 1/2 linguriţă de coriandru măcinat
- sare
- ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Se pune bulgurul într-un castron, se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat.
Se spală vinetele, se curăţă şi se taie bucăţi nu foarte mici. Se curăţă usturoiul şi se toacă mai grosier.
Se taie pe lung ardeiul iute şi se îndepărtează seminţele şi cotorul.
Bulgurul se strecoară apoi printr-o sită fină, se lasă la scurs şi se pune într-un bol.
Se pasează legumele în blender şi se adaugă la bulgur. Amidonul se amestecă cu puţină apă şi se adaugă la compoziţie.
Se curăţă ceapa, se toacă şi se adaugă la amestec împreună cu condimentele.
Compoziţia se frământă bine cu mâinile, apoi se modelează bile şi se aplatizează.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc chiftelele la foc mediu până se rumenesc.
Chiftelele se scot apoi pe prosop de hârtie, pentru ca astfel grăsimea în exces să fie absorbită.
Se spală pătrunjelul şi se toacă.
Chebe (Kibbeh) se servesc cu pătrunjel presărat deasupra.
Pofta buna!