Chec alb

Printeaza

Chec alb

Igrediente:Chec alb

  • 12 albuşuri
  • 2 pahare zahăr
  • 1 lămîie (zeama şi coaja rasă)
  • 2 pahare făină
  • 10-12 nuci curăţate şi tăiate
  • 5-6 bucăţi rahat colorat tăiat cuburi
  • 1 lingură stafide
  • unt pentru formă

 

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul puţin cîte puţin, amestecîndu-se bine. Cînd nu se mai simt bobiţe de zahăr, se adaugă zeama şi coaja de la o lămîie, făina , iar la urmă nucile, rahatul şi stafidele.

Se unge şi se capitonează cu hîrtie  o formă de chec, se pune compoziţia şi se coace la foc potrivit, încercîndu-se cu paiul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.