Chec de albusuri
PrinteazaChec de albusuri din: faina, zahar, oua, bitartrat de potasiu, lamaie, vanilie, fructe de padure.
Ingrediente:
- 125 g făină
- 300 g zahăr
- 12 albuşuri de ou
- 1/2 linguriţă bitartrat de potasiu
- 2 linguriţe coajă de lămâie rasă
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- fructe de pădure
Mod de preparare:
Chec de albusuri: Treceţi făina şi jumătate din cantitatea de zahăr printr-o sită într-un castron şi puneţi-o deoparte.
Bateţi albuşurile de ou cu bitartratul de potasiu într-un castron, până se formează vârfuri moi.
Adăugaţi treptat cantitatea de zahăr rămasă şi bateţi compoziţia în continuare, până se îngroaşă şi devine lucioasă.
Adăugaţi coaja de lămâie, vanilia şi amestecul de făină la albuşurile de ou, apoi turnaţi amestecul în forma specială de chec, neunsă cu grăsime, cu un diametru de 23 cm.
Checul se coace la 190°C, 30 de minute, sau până când pe ţepuşa introdusă în chec nu se mai lipeşte aluat. Răsturnaţi forma şi lăsaţi la răcit.
Cu ajutorul unui cuţit desprindeţi checul de marginile formei. Se serveşte cu fructe de pădure. 8 porţii
Pofta buna!