Chec cu amoniac

Printeaza

Chec cu amoniac din: unt, zahar, oua, sare, nuci, rahat, rom, faina, amoniac, otet.

Ingrediente:Chec cu amoniac

  • 250 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 8 gălbenuşuri
  • sare
  • 10 nuci tocate
  • 4 bucăţi de rahat tăiate cuburi mici
  • 1 lingură cu rom
  • 350 g făină
  • 1/2 linguriţă cu amoniac
  • 1 lingură cu oţet

 

Mod de preparare:

Frecăm gălbenuşurile cu untul care a stat la temperatura camerei, până când devine cremă spumoasă.

Adăugăm zahărul şi continuăm oper­aţia încă 15 minute.

Peste crema obţinută adăugăm un praf de sare, apoi nucile tocate, rahatul tăiat cuburi mici, amoniacul stins cu oţet şi 1 lin­gură de rom. Omogenizăm amestecând mereu cu furculiţa într-un singur sens.

Punem faina cernută, câte puţin, amestecând până când încorporăm bine.

Răstumăm compoziţia în două tăvi unse cu unt şi tapetate cu faină şi coacem 45 minute, după care scoatem checurile, le pudrăm cu zahăr farin şi le servim.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.