Chec cu amoniac
PrinteazaChec cu amoniac din: unt, zahar, oua, sare, nuci, rahat, rom, faina, amoniac, otet.
- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 8 gălbenuşuri
- sare
- 10 nuci tocate
- 4 bucăţi de rahat tăiate cuburi mici
- 1 lingură cu rom
- 350 g făină
- 1/2 linguriţă cu amoniac
- 1 lingură cu oţet
Mod de preparare:
Frecăm gălbenuşurile cu untul care a stat la temperatura camerei, până când devine cremă spumoasă.
Adăugăm zahărul şi continuăm operaţia încă 15 minute.
Peste crema obţinută adăugăm un praf de sare, apoi nucile tocate, rahatul tăiat cuburi mici, amoniacul stins cu oţet şi 1 lingură de rom. Omogenizăm amestecând mereu cu furculiţa într-un singur sens.
Punem faina cernută, câte puţin, amestecând până când încorporăm bine.
Răstumăm compoziţia în două tăvi unse cu unt şi tapetate cu faină şi coacem 45 minute, după care scoatem checurile, le pudrăm cu zahăr farin şi le servim.
Pofta buna!