Chiftele-aperitiv cu marar, branza si ceapa verde din: unt, făină, praf de copt, sare, iaurt, oua, ulei de floarea-soarelui, brânză dulce, ceapă verde, mărar verde, sare, piper. Ingrediente: 75 g unt 300 g făină 2 linguriţe praf de copt 1/2 linguriţă sare 150 g iaurt 1 albuş 50 ml ulei de floarea-soarelui Pentru umplutură: 200 g brânză dulce […]
Chec-aperitiv cu ceapă verde
PrinteazaChec-aperitiv cu ceapă verde din: oua, sunca presata, ceapa verde, cascaval, iaurt, ardei, faina, praf de copt, ulei, sare, piper.
- 4 oua
- 100 g sunca presata
- 8 fire ceapa verde
- 200 g cascaval
- 140 g iaurt
- 1/2 ardei rosu
- 7 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 6 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa o tai şi o căleşti în 2 linguri ulei, din cele 6 linguri necesare, timp de 5-6 minute.
Şunca o tai cubuleţe, caşcavalul îl dai pe răzătoarea mare, ardeiul îl tai bucăţele.
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare.
Gălbenuşurile le amesteci cu uleiul, caşcavalul, iaurtul, şunca şi ceapa călită.
Adaugi apoi şi făina amestecată cu praful de copt, presari sare şi piper după gust şi amesteci bine.
Compoziţia obţinută o amesteci cu albuşurile bătute spumă.
Compoziţia finală o torni într-o tavă de chec tape-tată cu hârtie de copt.
Dai tava la cuptorul încins în prealabil, la 150 C, timp de 50-60 de minute.
Gând este gata, laşi să se răcească, apoi feliezi checul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele-aperitiv cu marar, branza si ceapa verde
Pofta buna!