Chec aperitiv cu ciuperci si sunca de curcan
PrinteazaChec aperitiv cu ciuperci si sunca de curcan din: oua, ciuperci, ceapa, sare, cascaval, sunca de curcan, faina, unt si praf de copt.
- 5 oua
- 200 g ciuperci
- 2-3 fire ceapa
- sare
- 100 g cascaval ras
- 100 g sunca de curcan afumata
- 250 g faina
- 75 g unt
- o lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală ciupercile şi ceapa şi se toacă mărunt. Se călesc în tigaia unsă cu puţin ulei sau unt şi apoi se lasă să se răcească treptat.
Se rade caşcavalul pe răzătoarea mică si se taie şunca în cubuleţe. Untul se topeşte si se lasă să se răcorească.
Praful de copt se stinge în puţină zeamă de lămâie.
După ce s-au pregătit toate ingredientele, se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu sare şi cu untul topit până ce capătă consistenţa unei maioneze.
Albuşurile se bat spumă, apoi se încorporează uşor în crema de gălbenuşuri şi se adaugă caşcavalul ras, şunca de curcan si ciupercuţele.
Praful de copt şi făina se pun la sfârşit şi se amestecă uşor.
Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt si se coace la foc potrivit.
Se scoate, se răceşte şi se serveşte împreună cu alte aperitive.
Chec aperitiv cu ciuperci si sunca de curcan
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chec aperitiv cu ciuperci si sunca
Checul asta imi face cu ochiul