Chec aperitiv cu ardei si ciuperci
PrinteazaChec aperitiv cu ardei si ciuperci din: cas, ciuperci, sunca sau salam, oua, lapte, ceapa, ardei, faina, parf de copt, unt, sare, piper, ulei.
- 150 g caş
- 150 g ciuperci
- 150 g şuncă presată sau salam
- 4 ouă
- 100 ml lapte
- 3 fire ceapă verde
- 1 ardei gras roşu
- 4 linguri făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingură unt
- sare
- piper alb măcinat
- 3 linguri
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa, ardeiul şi ciupercile. Tai mărunt ceapa, ardeiul, şunca şi ciupercile.
Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti ceapa, până. când devine translucidă. Adaugi apoi ciupercile, iar după ce acestea se înmoaie, pui ardeiul, sare şi piper după gust şi le laşi să scadă pe foc mediu, amestecând din când în când.
La sfârşit, pui şunca şi amesteci.
Dai caşul pe răzătoarea mare. Ungi cu ulei o tavă de chec, presari caşul ras, pui compoziţia călită şi puţin răcită. Mixezi ouăle cu laptele, praful de copt şi făina, condimentezi şi torni compoziţia în formă, peste ingredientele călite şi peste caş.
Introduci tava în frigider pentru 2 ore şi o scoţi cu 30 de minute înainte de coacere.
Coci checul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 30-40 de minute. îl scoţi din cuptor după ce trece proba cu scobitoarea.
Il răstorni pe un platou după ce s-a răcit complet şi îl tai în felii.
Chec aperitiv cu ardei si ciuperci
Pofta buna!