Chec aperitiv cu ardei si masline

Printeaza

Chec aperitiv cu ardei si masline din: oua, zahar, lamaie, faina, praf de copt, unt, sare, piper, masline, ardei, cascaval, muschi afumat, ceapa.

Ingrediente:Chec aperitiv cu ardei si masline

  • 10 ouă
  • 1 lingură de zahăr
  • zeama de la 1 lămâie
  • 20 linguri de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingură de unt
  • sare
  • piper

Umplutura:

  • 30 măsline negre şi verzi
  • 3 ardei graşi (culori diferite)
  • 200 g de caşcaval
  • 200 g de muşchi file afumat
  • cepe

 

Mod de preperare:

Se bat albuşurile cu zahărul şi zeama de lămâie.

Gălbenuşurile se freacă bine până devin cremoase, se amestecă puţin câte puţin cu albuşurile, apoi cu făina, sarea, piperul şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.

Se ung două tăvi de chec cu unt, se tapetează cu făină, apoi se toarnă aluatul, se presară deasupra ingredientele pentru umplutură, tăiate cubuleţe şi se amestecă.

Se coace 40 de minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.