Chec aperitiv cu branza de oaie
PrinteazaChec aperitiv cu branza de oaie din: faina, masline, sunca, branza, ardei, ulei, lapte, praf de copt, sare, piper.
- 250 g făină
- 150 g măsline
- 100 g şuncă de Praga
- 150 g brânză de oaie
- 1 ardei gras roşu
- 4 ouă
- 50 ml ulei
- 100 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- sare şi piper
- verdeaţă
- salată verde
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu uleiul şi piperul şi se amestecă împreună cu albuşurile bătute spumă cu sare; se adaugă făina amestecată cu praful de copt, apoi laptele, ardeiul gras, şunca, măslinele şi brânza, toate tăiate cubuleţe.
Se toarnă compoziţia într-o formă de chec, se dă la cuptor la foc potrivit, 40-45 min. Se serveşte ornat cu verdeaţă şi salată verde.
Pofta buna!