Chec aperitiv cu branza
PrinteazaChec aperitiv cu branza din: telemea, branza de vaci, oua, pesmet, masline, ceapa, sare, piper.
- 600 g telemea
- 400 g brânză de vaci
- 6 ouă
- 5 linguri pesmet
- 100 g măsline
- 1 fir ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci brânza de vaci cu telemeaua dată prin răzătoarea mică. Adaugi gălbenuşurile unul câte unul, amestecând uşor să se omogenizeze compoziţia.
Incorporezi albuşurile bătute spumă şi pesmetul, pe care le adaugi treptat, apoi ceapa tăiată rondele, piper, sare, dacă mai e nevoie, şi măslinele fără sâmburi.
Torni compoziţia în tava tapetată şi coci în cuptorul bine încins circa o oră. Stingi focul şi laşi tava în cuptor încă o oră.
Pofta buna!