Chec aperitiv cu ciuperci si branza

Printeaza

Chec aperitiv cu ciuperci si branza din: ciuperci, sunca, branza topita, oua, faina, ceapa, verdeata, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Chec aperitiv cu ciuperci si branza

  • 600 g ciuperci
  • 10 felii de suncă
  • 8 tringhiuri de brânză topită
  • 4 ouă
  • 4 linguri făină
  • 2 cepe
  • 1 legătură verdeaţă
  • sare
  • piper alb măcinat
  • puţin ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile, le speli şi le tai cubuleţe. Le opăreşti timp de 2-3 minute şi le scurgi în strecurătoare, unde
le laşi să se răcească. Tai în cubuleţe de 1 cm şunca şi brânza topită, pentru aceasta din urmă folosind un cuţit uns cu ulei sau trecut prin făină (astfel, cubuleţele de brânză nu se vor mai lipi unele de altele).

Tai ceapa mărunt, o căleşti puţin în ulei, iar când devine transparentă, adaugi ciupercile bine scurse, şunca şi le mai căleşti împreună circa 5 minute. Laşi compoziţia să se scurgă şi să se răcească într-o strecurătoare.

Baţi spumă albuşurile ouălor, apoi adaugi treptat gălbenuşurile, făina, brânza, amestecul cu ciuperci, verdeaţa fin tocată, sare şi piper după gust. Pentru a omogeniza compoziţia, după fiecare ingredient amesteci uşor, de jos în sus.

Pui amestecul într-o tavă de chec şi o coci până când che-;ul prinde o crustă aurie deasupra. După ce checul s-a copt, il laşi să se răcească în tavă şi îl tai în felii groase de 2 cm.

 

Chec aperitiv cu ciuperci si branza

Chec aperitiv cu ciuperci si branza

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.