Chec aperitiv cu ciuperci si branza
PrinteazaChec aperitiv cu ciuperci si branza din: ciuperci, sunca, branza topita, oua, faina, ceapa, verdeata, sare, piper, ulei.
- 600 g ciuperci
- 10 felii de suncă
- 8 tringhiuri de brânză topită
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 2 cepe
- 1 legătură verdeaţă
- sare
- piper alb măcinat
- puţin ulei
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le speli şi le tai cubuleţe. Le opăreşti timp de 2-3 minute şi le scurgi în strecurătoare, unde
le laşi să se răcească. Tai în cubuleţe de 1 cm şunca şi brânza topită, pentru aceasta din urmă folosind un cuţit uns cu ulei sau trecut prin făină (astfel, cubuleţele de brânză nu se vor mai lipi unele de altele).
Tai ceapa mărunt, o căleşti puţin în ulei, iar când devine transparentă, adaugi ciupercile bine scurse, şunca şi le mai căleşti împreună circa 5 minute. Laşi compoziţia să se scurgă şi să se răcească într-o strecurătoare.
Baţi spumă albuşurile ouălor, apoi adaugi treptat gălbenuşurile, făina, brânza, amestecul cu ciuperci, verdeaţa fin tocată, sare şi piper după gust. Pentru a omogeniza compoziţia, după fiecare ingredient amesteci uşor, de jos în sus.
Pui amestecul într-o tavă de chec şi o coci până când che-;ul prinde o crustă aurie deasupra. După ce checul s-a copt, il laşi să se răcească în tavă şi îl tai în felii groase de 2 cm.
Chec aperitiv cu ciuperci si branza
Pofta buna!