Chec aperitiv cu ficatei de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de chec aperitiv cu: ficatei de pui, ceapa, usturoi, paine, orez, oua, patrunjel verde, sare, piper.

Ingrediente:

  • 800 g ficăţei de pui
  • 2 cepe mari
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 felii de pâine
  • 2 linguri orez
  • 4 ouă
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi ficăţeii, îi speli în apă rece, îi fierbi în apă (cât să-i acopere) cu un praf de sare. Separat, fierbi pe ju­mătate orezul în apă cu sa­re, apoi îl scurgi. Inmoi feli­ile de pâine în apă, apoi le storci.

Toci în blender jumă­tate din ficăţeii fierţi, scurşi de zeamă, ceapa, usturo­iul, amesteci apoi cu pâinea mărunţită cu furculiţa, cu fi­căţeii rămaşi tăiaţi bucăţele şi cu orezul. Adaugi ouăle bătute, pătrunjel verde, sare şi piper, după gust, şi omo­genizezi.

Ungi generos o tavă dreptunghiulară cu unt, torni compoziţia, adaugi bucăţe­le de unt deasupra şi intro­duci tava în cuptorul bine în­cins pentru circa 50 de mi­nute, la foc potrivit, până se rumeneşte frumos deasu­pra. Laşi să se răcească şi-l serveşti tăiat felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.