Chec aperitiv cu masline
PrinteazaChec aperitiv cu masline din: oua, galbenus, faina, sunca, masline, cascaval, lapte, ulei, drojdie, sare, piper.
- 3 oua
- 1 galbenus
- 150 g faina
- 200 g sunca
- 100 g masline taiate
- 100 g cascaval
- 120 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 lingurita cu drojdie uscata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de sare şi piper. Adaugă făinia proaspăt cernută şi amestecată cu drojdia. După ce s-a încorporat, adaugă treptat laptele fiert separat şi răcit, uleiul, măslinele tăiate, caşcavalul ras şi şunca tăiată mărunt.
Compoziţia astfel obţinută toarn-o în tăvi unse cu ulei sau margarina şi tapetate cu făină. Lasă la cuptor aproximativ 40 de minute. Spre final, unge checul cu gălbenuşul bătut cu un praf de sare. In compoziţie, mai poţi adăuga şi puţin mărar tocat foarte fin.
Pofta buna!