Chec aperitiv cu nuca si carne
PrinteazaChec aperitiv cu nuca si carne din: piept de pui, carne tocata de vita, carnati afumati, smantana, boia, oua, piper, sare, ceapa, nuca, mara, ulei, faina.
- 2 bucăţi piept de pui dezosat
- 500 g carne tocată de vită
- 3 cârnaţi afumaţi
- 2 linguri smântână
- boia dulce 5 ouă
- piper alb măcinat
- sare
- 2 cepe
- 1 cească miez de nucă mărunţit
- 1 legătură mărar
- 1 lingură de ulei
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Tai cârnea de pasăre în bucăţi şi o treci prin maşina de tocat. Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Amesteci într-un castron carnea tocată de pasăre, 3 ouă, mărarul fin tocat, 1 ceapă, nuca măcinată, smântână şi boiaua dulce.
Intr-un alt vas, amesteci carnea de vită cu 1 ceapă tocată mărunt, 1 ou şi piper după gust.
Ungi o tavă de chec cu ulei şi o tapetezi cu puţină făină. Pui în tavă tocătura de pui, aşezi cârnaţii pe mijloc, unul în continuarea celuilalt şi acoperi cu tocătura de vită. Baţi oul rămas şi îl torni deasupra.
Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35 de minute. Tai checul în felii după ce s-a răcit complet în tavă.
Chec aperitiv cu nuca si carne
Pofta buna!