Chec aperitiv cu sunca si telemea

Printeaza

Chec aperitiv cu sunca si telemea din: sunca, malsine, telemea, gogosar, oua, praf de copt, faina, piper.

Ingrediente:Chec aperitiv cu sunca si telemea

  • 200 g şuncă presată
  • 200 g măsline negre mari
  • 150 g telemea sărată
  • 1 gogoşar murat
  • 6 ouă
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 8 linguri făină
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai şunca presată cubuleţe, scoţi sâmburii măslinelor şi le înjumătăţeşti. Scurgi gogoşarul de zeamă şi îl tai mărunt, apoi razi brânza.

Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă tare, adaugi gălbenuşurile, pe rând, şi 6 linguri de făină cernută cu praful de copt.

Amesteci uşor, cu o spatulă, de jos în sus. Dai şunca, măslinele şi cubuleţele de gogoşar prin restul de făină şi le încorporezi uşor în compoziţia de pandişpan. Adaugi şi brânza.

Tapetezi o tavă de cozonac şi torni aluatul, apoi introduci în cuptorul preîncălzit şi laşi o oră, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din checul aperitiv. Ma gandesc sa-l incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.