Chec aperitiv cu sunca si telemea
PrinteazaChec aperitiv cu sunca si telemea din: sunca, malsine, telemea, gogosar, oua, praf de copt, faina, piper.
- 200 g şuncă presată
- 200 g măsline negre mari
- 150 g telemea sărată
- 1 gogoşar murat
- 6 ouă
- 1 pliculeţ praf de copt
- 8 linguri făină
- piper
Mod de preparare:
Tai şunca presată cubuleţe, scoţi sâmburii măslinelor şi le înjumătăţeşti. Scurgi gogoşarul de zeamă şi îl tai mărunt, apoi razi brânza.
Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă tare, adaugi gălbenuşurile, pe rând, şi 6 linguri de făină cernută cu praful de copt.
Amesteci uşor, cu o spatulă, de jos în sus. Dai şunca, măslinele şi cubuleţele de gogoşar prin restul de făină şi le încorporezi uşor în compoziţia de pandişpan. Adaugi şi brânza.
Tapetezi o tavă de cozonac şi torni aluatul, apoi introduci în cuptorul preîncălzit şi laşi o oră, la foc potrivit.
Pofta buna!
Vreau si eu din checul aperitiv. Ma gandesc sa-l incerc si eu