Chec aperitiv cu sunca
PrinteazaChec aperitiv cu sunca din: oua, unt, sare, piper alb, sunca, cascaval, patrunjel, oregano, unt, boia dulce.
- 5 oua
- 100 g unt
- sare
- piper alb macinat
- 250 g sunca
- 250 g cascaval
- 1 legatura patrunjel
- oregano sau busuioc uscat maruntit
- 1 lingura unt pentru tava
- optional, boia dulce
Mod de preparare:
Freci spumă untul cu gălbenuşurile, puţină sare, oregano sau alt condiment după gust şi un praf de piper. Adaugi treptat făina cernută şi albuşurile bătute spumă tare împreună cu un praf de sare.
In compoziţia obţinută, încorporezi caşcavalul dat pe răzătoarea mare, pătrunjelul fin tocat şi cubu-leţe ori fâşii subţiri de şuncă. Torni compoziţia într-o formă de chec sau într-o tavă mică, în prealabil tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.
O coci la foc mediu, pentru 30-40 de minute, până când se rumeneşte frumos şi trece proba pe care o faci aluatului cu scobitoarea, îl porţionezi după ce s-a răcit complet în tavă.
Chec aperitiv cu sunca
Pofta buna!