Chec aperitiv cu parizer
PrinteazaO reteta delicioasa de chec aperitiv cu: faina, ou, unt, otet, sare, parizer, carne tocata, ceapa, patrunjel verde, sare, marar, piper.
- 300 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 150 g unt
- 3 linguri apă
- 1 linguriţă otet
- 1 praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 500 g carne tocată (vită si porc)
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 2 felii de pâine
- 100 g parizer(sau 100 g şuncă presată)
- pătrunjel verde
- mărar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se frământă până se obţine un aluat uniform, elastic, uşor de modelat. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece timp de o oră.
Intre timp, se taie mărunt ceapa şi se căleşte cu puţin ulei. Când începe să se înmoaie, se adaugă carnea tocată şi se călesc în continuare împreună, până când scade lichidul lăsat de carne. Se lasă apoi la răcit.
Se adaugă feliile de pâine înmuiate în apă (sau în lapte) şi stoarse bine, ouăle, verdeaţa tocată, sare şi piper, după gust. Se amesteca bine. La sfârşit, se adaugă parizerul tăiat cuburi (sau şunca), se amestecă uşor, să nu se sfărâme.
Se întinde aluatul în foaie, se capitonează cu ea o formă de chec, cu tot cu pereţi. Se umple interiorul cu compoziţia de carne, se acoperă şi deasupra cu o foaie de aluat.
Se fac două găuri deasupra, pentru a elimina aburii în timpul coacerii. Din bucăţele de aluat, se fac diferite ornamente la suprafaţa checului, apoi se introduce forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Chec aperitiv cu parizer
Pofta buna!