Chec aperitiv cu spanac si dovleac
PrinteazaChec aperitiv cu spanac si dovleac
Ingrediente:
- 500 g spanac
- 2 oua
- 100 g iaurt
- 200 g malai
- 1 felie dovleac
- 200 g telemea de oaie
- 500 ml lapte
- 500 ml lapte
- 25 g drojdie
- 50 g faina
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Chec aperitiv cu spanac si dovleac: Fierbe spanacul. Scurge-l, taie-l marunt si caleste-l. Cand s-a racorit, adauga 100 g branza rasa, ouale si iaurtul. Pune la crescut drojdia in putin lapte si faina.
Opareste malaiul in lapte fierbinte. Presara sare si amesteca energic. Lasa apoi malaiul sa se raceasca putin, dupa care adauga drojdia si dovleacul ras.
Toarna compozitia in forme de chec unse cu ulei. Rade deasupra restul de branza si acopera totul cu piureul de spanac. Lasa-l la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!