din: piept de pui, mazare, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: (4 porții) 500g piept de pui, tăiat cubulețe 2 căni de mazăre congelată 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 căței de usturoi, tocați 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriță de pătrunjel […]
Chec cu ardei si boia iute
PrinteazaChec cu ardei si boia iute din: ardei, faina, sare, praf de copt, boia iute, patrunjel, oua, ulei, branza maturata.
Ingrediente:
- 3-4 ardei
- 200 g faina
- 1 praf de sare
- 1 lingurite praf de copt
- 1 lingurita boia iute
- 5-6 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 5 oua
- 4 linguri ulei
- 100 g branza maturata
Mod de preparare:
Speli ardeii. Elimini seminţele şi cotoarele şi îi tai pe jumătate. aşezi într-o tavă de cuptor cu pieliţa în sus.
Ii stropeşti cu ulei. laşi cam o oră la foc mic sau până începe să se desprindă pieliţa de pe pulpă.
Aştepţi să se răcească, apoi îndepărtezi coaja sub apă rece. Tai ardeii în bucăţi mici.
Amesteci făina cu sarea şi praful de copt. Continui cu boiaua iute şi cu pătrunjelul, într-un alt vas, baţi ouăle
şi amesteci cu ulei.
Adaugi combinaţia de făină cu ardeii şi brânza răzuită. Tapetezi o formă de chec şi torni compoziţia.
Bagi în cuptorul încins 50 de minute. Laşi să se răcească, îl scoţi din formă şi-l feliezi.
Chec cu ardei si boia iute
Pofta buna!
Făina de Secară: Beneficii, Contraindicații și Valori Nutriționale
Făina integrală de secară este produsă din boabele de secară măcinate. Asemănătoare cu făina integrală de grâu, dar obținută din secară. Este utilizată în principal pentru a face pâine de secară densă și bogată în fibre. De obicei, are un gust mai pronunțat decât făina de grâu. […]