Chec cu ardei
PrinteazaChec cu ardei din: ardei grasi, faina, sare, praf de copt, boia iute, patunjel, oua, ulei, branza maturata.
- 3-4 ardei grasi
- 200 g faina
- 1 praf de sare
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita boia iute
- 5-6 linguri patrunjel proaspat, tocat
- 6 oua
- 4 linguri ulei
- 100 g branza maturata
Mod de preparare:
Speli ardeii. Elimini seminţele şi cotoarele şi îi tai pe jumătate. Ii aşezi într-o tavă de cuptor cu pieliţa în sus.
Ii stropeşti cu ulei. Ii laşi cam o oră la foc mic sau până începe să se desprindă pieliţa de pe pulpă.
Aştepţi să se răcească, apoi îndepărtezi coaja sub apă rece. Tai ardeii în bucăţi mici. Amesteci făina cu sarea şi praful de copt.
Continui cu boiaua iute şi cu pătrunjelul, într-un alt vas, baţi ouăle şi amesteci cu ulei.
Adaugi combinaţia de făină cu ardeii şi brânza răzuită. Tapetezi o formă de chec şi torni compoziţia.
Bagi în cuptorul încins 50 de minute. Laşi să se răcească, îl scoţi din formă şi-l feliezi.
Chec cu ardei
Pofta buna!