Chec cu aroma de portocala
PrinteazaChec cu aroma de portocala din: ulei de floarea soarelui, zahar, lapte, esenta de vanilie, oua, faina, cacao, coaja de portocala, praf de copt.
- 250 ml ulei de floarea soarelui
- 250 g zahar
- 100 ml lapte
- esenta de vanilie
- 4 oua
- 300 g faina
- 50 g cacao
- coaja de la jumatate de portocala
- 1 lingura praf de copt
Mod de preparare:
Uleiul, zahărul, laptele, vanilia şi ouăle se amestecă într-un bol până se obţine o compoziţie omogenă.
Compoziţia se împarte în două părţi egale. Una va fi compoziţia cu vanilie, cealaltă cu cacao.
In compoziţia de vanilie se încorporează 175 g făină şi jumătate lingură de praf de copt.
In cealaltă compoziţie se pun 125 g făină şi cacao, precum şi coaja de portocală. Se amestecă bine.
Fiecare cremă se pune în câte o pungă sau în câte un şpriţ. Se pregăteşte tava de copt, se unge cu puţin ulei, după care se trece la umplerea ei cu cele două creme.
Se începe cu un bănuţ de vanilie, după care, în mijlocul cui lui, se adaugă cacao cu un şpriţ de patiserie, în mijlocul căruia se adaugă din nou vanilie.
Prin acest procedeu tava se va umple, presiunea aplicată la mijlocul compoziţiei, în fiecare etapă, obligând cremele se extindă păstrând modelul.
Se introduce tava in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 35 de minute.
Se verifica daca este gata cu o scobitoare. se serveste taiat in bucati.
Chec cu aroma de portocala
Pofta buna!