Chec aromat cu ierburi
PrinteazaChec aromat cu ierburi din: oua, faina, telemea, smantana, drojdie, sare, chimen, rozmarin.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 200 g făină
- 150 g brânză telemea
- 150 g smântână
- 1 pliculeţ cu drojdie
- sare
- chimen
- rozmarin
Mod de preparare Chec aromat cu ierburi:
Bate bine ouăle cu un praf de sare. Incorporează smântână şi amestecă până obţii o compoziţie omogenă.
Amestecă făina cu drojdia uscată, separat dă telemeaua pe răzătoarea mică sau fărâmiţeaz-o cu dosul unei furculiţe şi pune-o peste ingredientele uscate.
Toarnă compoziţia de ouă peste cele de mai sus, amestecă până obţii un aluat omogen, pe care îl laşi să crească, acoperit, timp de 60-80 de minute la loc cald.
Tapetează cu ulei şi făină o formă, pune aluatul, presară chimen şi rozmarin şi dă la cuptor pentru 40-45 de minute.
Taie în felii doar când s-a răcorit.
Pofta buna!