Chec aromat cu ierburi

Printeaza

Chec aromat cu ierburi din: oua, faina, telemea, smantana, drojdie, sare, chimen, rozmarin.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 200 g făină
  • 150 g brânză telemea
  • 150 g smântână
  • 1 pliculeţ cu drojdie
  • sare
  • chimen
  • rozmarin

 

Mod de preparare Chec aromat cu ierburi:

Bate bine ouăle cu un praf de sare. Incorporează smântână şi amestecă până obţii o compoziţie omogenă.

Amestecă făina cu drojdia uscată, separat dă telemeaua pe răzătoarea mică sau fărâmiţeaz-o cu dosul unei furculiţe şi pune-o peste ingredientele uscate.

Toarnă compoziţia de ouă peste cele de mai sus, amestecă până obţii un aluat omogen, pe care îl laşi să crească, acoperit, timp de 60-80 de minute la loc cald.

Tapetează cu ulei şi făină o formă, pune aluatul, presară chimen şi rozmarin şi dă la cuptor pentru 40-45 de minute.

Taie în felii doar când s-a răcorit.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.