Chec aromat
PrinteazaO reteta delicioasa de chec aromat din: oua, zahar, zahar vanilat, margarina, lapte, smantana, nuci, praf de copt, faina, scortisoara, rom, alune de padure, stafide, coaja de citrice, lamai si nuci.
- 4 oua
- 250 g zahar
- 20 g zahar vanilat
- 200 g margarina
- 100 ml lapte
- 100 ml smantana grasa
- 250 g nuci macinate
- 1 lingura praf de copt
- 100 g faina
- 1 lingura scortisoara rasa
- 1 lingura rom
- 50 g alune de padure
- 50 g stafide inmuiate in rom
- 1 lingura cubulete din coaja de citrice
ornare:
- 2 lamai
- 150-200 g zahar praf
- miez intreg de nuci
Mod de preparare:
Spargeţi ouăle într-un castron şi frecaţi-le cu zahărul şi zahărul vanilat până obţineţi o compoziţie cre- moasă. Adăugaţi treptat margarina topită, smântână şi laptele şi amestecaţi energic pentru omogenizare.
Puneţi pe rând şi celelalte ingrediente şi când compoziţia este omogenă şi fluidă, turnaţi-o într-o tavă mare de chec, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coaceţi checul la foc potrivit.
Când este copt (faceţi proba cu scobitoarea), scoateţi-l din cuptor, lăsaţi-l puţin la răcit şi apoi turnaţi deasupra amestecul obţinut din zeama celor 2 lămâi şi zahărul praf. Peste acest strat aşezaţi jumătăţi întregi din miez de nuci.
Chec aromat
Pofta buna!