Chec Pufos Tradițional – Rețeta Autentică de Familie din: oua, zahar, faina, lapte, ulei, praf de copt, esenta de vanilie, sare. Descoperă secretul unui chec pufos și delicios cu această rețetă tradițională de familie. Perfect echilibrat și ușor de preparat, acest chec este o alegere ideală pentru orice ocazie. Ingrediente: 4 ouă la temperatura […]
Chec de banane – Reteta delicioasa
PrinteazaChec de banane – Reteta delicioasa din: curmale, banane, lapte, ulei, unt, zahar, oua, faina, nucsoara, scortisoara, banane, zahar si frisca.
- 175 g curmale, fara samburi
- 2 banane, bine coapte
- 2 linguri lapte
- 2 linguri ulei
- 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei + 25 g pentru banane
- 175 g zahar
- 2 oua
- 125 g faina cu factor de crestere
- un praf de nucsoara
- 1/2 lingurita scortisoara
- 3 banane, bine coapte, taiate in 4 pe lungime
- 200 g zahar pentru sosul caramel
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu ulei şi tapetează cu făină forma de chec de 1 litru.
Mărunţeşte în tocătorul electric curmalele, bananele, bananele, laptele si uleiul.
Adaugă untul si zahărul si amestecă pentru omogenizare 1 min. Adaugă ouăle, făina şi mirodeniile şi amestecă pentru omogenizare 1 minut.
Toarna compozitia in forma, niveleaza suprafata si da la cuptor 40-45 minute pana cand se rumeneste si devine elastica.
Lasa sa se raceasca 10 minute in forma si apoi transfera pe platoul de servit.
Intre timp, topeste untul si rumeneste bananele 3-4 min, întorcând o dată. într-un vas separat topeşte zahărul şi stinge cu frişca lichidă.
Lasă sâ fiarbă până când sosul caramel se îngroaşă. stropeşte checul cu puţin caramel, aşază deasupra feliile de banană rumenite şi stropeşte cu sos. Serveşte tâiat felii şi stropit cu sos caramel.
Chec de banane
Pofta buna!
poate iti place si:
Chec Pufos Tradițional – Rețeta Autentică de Familie
Pofta buna!