Rețeta autentică de paste cu ulei de masline si peperoncino din: paste, ulei de masline extravirgin, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200g paste (de preferat spaghetti) 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 căței de usturoi, feliați subțiri 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute (sau după gust) Sare și […]
Chec cu banane
PrinteazaChec cu banane din: faina, zahar, drojdie, bicarbonat, banane, unt, lapte, oua, sare si zahar vanilat.
Ingrediente:
- 250 g faina
- 150 g zahar
- 2 linguri drojdie uscata
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 3 banane coapte
- 85 g unt
- 2 linguri de lapte
- 2 oua
- un praf de sare
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă 150 g făină cu zahărul, drojdia, bicarbonatul şi sarea. adaugă bananele mărunţite cu mixerul, untul şi laptele.
amestecă totul de preferinţă cu mixerul, circa două minute. Se adaugă ouăle şi restul făinei şi se mixează în continuare.
unge cu puţin unt o formă mai mare de cozonac sau două mai mici de chec, se toarnă aluatul şi se coace timp de circa o oră.
lasă apoi să se răcorească 5 minute înainte de a-l scoate din tavă şi a-l tăia. presară cu zahăr pudră vanilat.
Chec cu banane
Pofta buna!
Pepene galben – Beneficii pentru sanatate si retete
Pepene galben – Beneficii pentru sanatate si retete. Pepenele galben, cunoscut și sub numele de pepenele zaharat sau pepenele de miere, este o varietate delicioasă de pepene, cu o carne auriu-portocalie și un gust dulce și parfumat. Acesta face parte din familia Cucurbitaceae, iar denumirea sa științifică este Citrullus lanatus var. saccharinus. Istorie: Pepenele galben […]