Chec cu banane
PrinteazaO reteta delicioasa de chec cu banane din: faina, zahar, drojdie, bicarbonat, banane, unt, lapte, oua, sare si zahar vanilat.
- 250 g faina
- 150 g zahar
- 2 linguri drojdie uscata
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 3 banane coapte
- 85 g unt
- 2 linguri de lapte
- 2 oua
- un praf de sare
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă 150 g făină cu zahărul, drojdia, bicarbonatul şi sarea. Se adaugă bananele mărunţite cu mixerul, untul şi laptele.
Se amestecă totul de preferinţă cu mixerul, circa două minute. Se adaugă ouăle şi restul făinei şi se mixează în continuare.
Se unge cu puţin unt o formă mai mare de cozonac sau două mai mici de chec, se toarnă aluatul şi se coace timp de circa o oră.
Se lasă apoi să se răcorească 5 minute înainte de a-l scoate din tavă şi a-l tăia. Se presară cu zahăr pudră vanilat.
Chec cu banane
Pofta buna!