Chec cu biscuiti si cafea
PrinteazaChec cu biscuiti si cafea din: oua, rom, zahar, biscuiti, unt, nuca, sare, cafea, pesmet.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 1 pahar cu zahăr
- 2 linguri cu rom
- 5 biscuiţi mari
- 100 g unt
- sare
- 10-12 mieji de nucă
- 2 linguriţe de cafea naturală
- 2 linguri cu pesmet
Mod de preparare:
Chec cu biscuiti si cafea: Inmuiem untul pus în vas emailat şi aşezat pe o oală cu apă care fierbe. Când untul este moale, tragem vasul de pe aburi, adăugăm 2 linguri cu zahăr, frecăm amestecul cu o lingură de lemn timp de 3-4 minute.
Adăugăm restul de zahăr, amestecăm încet şi omogenizăm prin frecare crema obţinută. Punem gălbenuşurile pe rând şi le încorporăm cu atenţie, ca să nu tăiem crema.
Fărâmăm biscuiţii şi-i punem în cremă după al doilea gălbenuş. Punem un praf de sare în cremă, punem nucile tocate, apoi adăugăm cafeaua proaspăt măcinată şi încheiem cu restul biscuiţilor.
La urmă, după ce amestecul este omogen, punem romul. Turnăm aluatul în tăvi mici de chec, unse cu unt şi tapetate cu pesmet. Coacem prăjitura 30-35 minute.
Lăsăm să se răcească în formă, servim tăiat felii.
Pofta buna!