Chec cu broccoli, ardei gras si telemea
PrinteazaChec cu broccoli, ardei gras si telemea din: morcovi, broccoli, ardei gras rosu, oua, smantana, telemea, faina, praf de copt, sare, piper, unt, pesmet.
- 3 morcovi
- 150 g broccoli
- 1 ardei gras roşu
- 5 ouă
- 300 g smântână
- 130 g telemea
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
- sare
- piper
- câte 1 lingură unt şi pesmet pentru tavă
Mod de preparare:
Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi-l tai în cubuleţe. Cureţi morcovii, îi speli şi îi pui la fiert.
Scurgi morcovii şi îi pasezi până obţii un piure fin. Desfaci broccoli în bucheţele pe care le fierbi într-un alt vas, pentru 2-3 minute, în apă clocotită cu sare.
Mixezi într-un bol gălbenuşurile, piureul de morcovi, telemeaua rasă, smântână şi făina cernută împreună cu praful de copt.
Condimentezi compoziţia cu sare şi piper după gust, după care încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus.
Torni jumătate din compoziţie într-o tavă de cozonac unsă şi tapetată, după care pui jumătate din cantitatea de broccoli şi de ardei copţi.
Repeţi straturile şi introduci tava în cuptorul pre- încălzit, la foc mic, pentru 55-60 de minute.
Probezi dacă s-a copt cu ajutorul unei scobitori. Scoţi checul din tavă după ce s-a răcit complet şi îl tai în felii.
Chec cu broccoli, ardei gras si telemea
Pofta buna!