Chec ca-n banat
PrinteazaChec ca-n banat
- 1 kg faină
- 1 păhărel mic de rom
- 1 ceaşcă mare zahăr (300 g)
- 1,5 pachet unt
- coaja de la 1 lămâie
- 8 ouă
- praf de copt
- 50 g mieji de nucă măcinaţi 100 g stafide
- zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se freacă untul cu jumătate din zahăr şi 8 gălbenuşuri până se face pastă .Praful de copt se dizolvă în rom se adaugă coaja de lămâie, zahăr vanilat, romul cu praf de copt, nucă, stafide, şi se amestecă bine.
Albuşurile se bat spumă deasă cu restul de zahăr se amestecă toate şi, încet, încet, se adaugă faină, câte un pic.
Tăvile se tapetează cu hârtie unsă cu unt şi se umplu cu aluat. Cuptorul trebuie să fie încins la început şi molcomit apoi când s-a rumenit şi a prins coajă, e gata checul.
Pofta buna!