Chec ca-n banat

Printeaza

Chec ca-n banat

Ingrediente:Chec ca-n banat

  • 1 kg faină
  • 1 păhărel mic de rom
  • 1 ceaşcă mare zahăr (300 g)
  • 1,5 pachet unt
  • coaja de la 1 lămâie
  • 8 ouă
  • praf de copt
  • 50 g mieji de nucă măcinaţi 100 g stafide
  • zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se freacă untul cu jumătate din zahăr şi 8 gălbenuşuri până se face pastă .Praful de copt se dizolvă în rom se adaugă coaja de lămâie, zahăr vanilat, romul cu praf de copt, nucă, stafide, şi se amestecă bine.

Albuşurile se bat spumă deasă cu restul de zahăr se amestecă toate şi, încet, încet, se adaugă faină, câte un pic.

Tăvile se tapetează cu hârtie unsă cu unt şi se umplu cu aluat. Cuptorul trebuie să fie încins la început şi molcomit apoi când s-a rumenit şi a prins coajă, e gata checul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.