Chec cu cacao si ciocolata

Printeaza

Chec cu cacao si ciocolata din: oua, zahar, cacao, unt, ciocolata, lapte, faina.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 160 g zahăr
  • 200 g unt (minimum 80% grăsime)
  • 15 g cacao
  • 1 tabletă ciocolată (90 g)
  • 3 linguri lapte
  • 130 g făină

 

Mod de preparare:

Chec cu cacao si ciocolata: mixează untul împreună cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, apoi laptele, cantitatea de cacao şi ciocolata topită în prealabil (la microunde sau la bain-marie).

încorporează făina, urmată de albuşurile bătute spumă separat. pune compoziţia într-o tavă pentru cozonac tapetată cu hârtie de copt.

dă la cuptor, la foc moderat.

face testul de coacere: dacă o scobitoare înfiptă în chec iese curată, atunci checul este gata; se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.

 

Pofta buna!

 

 

Château La Tour Figeac, Franța

Château La Tour Figeac, Franța – Finețe, Echilibru și Tradiție.  Este un nume iconic în lumea vinurilor franceze, recunoscut pentru rafinamentul, echilibrul și eleganța sa. Situată în inima regiunii Saint-Émilion, această proprietate viticolă combină tradiția cu inovația pentru a produce vinuri de excepție. Istoria Château La Tour Figeac Fondat în secolul al XIX-lea, Château La […]

Gâscă cu Lămâie și Usturoi

Gâscă cu Lămâie și Usturoi – o rețetă rafinată și savuroasă, ideală pentru mesele festive sau pentru a impresiona invitații. Cu o piele crocantă și o carne suculentă, acest preparat este îmbogățit cu aromele proaspete ale lămâii și cu intensitatea usturoiului. Gătită lent la cuptor, gâsca devine un adevărat răsfăț culinar. Ingrediente (8 porții): 1 […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.