Château La Tour Figeac, Franța – Finețe, Echilibru și Tradiție. Este un nume iconic în lumea vinurilor franceze, recunoscut pentru rafinamentul, echilibrul și eleganța sa. Situată în inima regiunii Saint-Émilion, această proprietate viticolă combină tradiția cu inovația pentru a produce vinuri de excepție. Istoria Château La Tour Figeac Fondat în secolul al XIX-lea, Château La […]
Chec cu cacao si ciocolata
PrinteazaChec cu cacao si ciocolata din: oua, zahar, cacao, unt, ciocolata, lapte, faina.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 160 g zahăr
- 200 g unt (minimum 80% grăsime)
- 15 g cacao
- 1 tabletă ciocolată (90 g)
- 3 linguri lapte
- 130 g făină
Mod de preparare:
Chec cu cacao si ciocolata: mixează untul împreună cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, apoi laptele, cantitatea de cacao şi ciocolata topită în prealabil (la microunde sau la bain-marie).
încorporează făina, urmată de albuşurile bătute spumă separat. pune compoziţia într-o tavă pentru cozonac tapetată cu hârtie de copt.
dă la cuptor, la foc moderat.
face testul de coacere: dacă o scobitoare înfiptă în chec iese curată, atunci checul este gata; se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.
Pofta buna!
Gâscă cu Lămâie și Usturoi – o rețetă rafinată și savuroasă, ideală pentru mesele festive sau pentru a impresiona invitații. Cu o piele crocantă și o carne suculentă, acest preparat este îmbogățit cu aromele proaspete ale lămâii și cu intensitatea usturoiului. Gătită lent la cuptor, gâsca devine un adevărat răsfăț culinar. Ingrediente (8 porții): 1 […]