Chec cu cacao si glazura de ciocolata
PrinteazaChec cu cacao si glazura de ciocolata din: zahăr, iaurt, ulei, faina, oua, praf de copt, zahar vanilat, coajă de lămâie sau portocală, cacao, sare, ciocolata neagra, lapte, coniac, alune.
- 400 g zahăr
- 400 ml iaurt
- 150 ml ulei
- 600 g fâină
- 4 ouă
- 1 praf de copt
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie sau de portocală
- 2 linguri cacao
- 1 praf de sare
Pentru glazură:
- 150 g ciocolata neagra
- 200 ml lapte
- 1 lingura coniac
Pentru decor:
- alune sfaramate
- ciocolata rasa
Mod de preparare:
Mixezi putin ouale, adaugi pe rand zaharul, iaurtul, aromele, uleiul, praful de sare si, la sfarsit, faina cernuta cu praful de copt.
Imparti compozitia in doua, iar o parte o amesteci cu pudra de cacao.
Torni coinpozitia cu cacao in doua tavi de chec unse si tapetate cu faina.
Deasupra torni compozitia simpla si introduci cele doua tavi la cuptor pentru circa 35-40 de minute.
Intre timp, fierbi laptele la bain-marie, adaugi ciocolata rupta bucati si o lasi sa se topeasca, la foc mic, amestecand mereu. Adaugi coniacul si iei compozitia deoparte de pe foc.
Scoti checul din tava, il lasi sa se racoreasca putin, torni glazura peste el, il lasi sa se raceasca si il tai felii.
Decorezi cu alune sfaramate si cu ciocolata rasa.
Chec cu cacao si glazura de ciocolata
Pofta buna!