Chec cu cacao si martipan
PrinteazaChec cu cacao si martipan din: oua, unt, faina, zahar, lapte, cacao, praf de copt, martipan.
- 4 oua
- 300 g unt
- 300 g faina
- 400 g zahar
- 200 ml lapte
- 40 g cacao
- praf de copt
- bilute de martipan
Mod de preparare:
Punem untul, laptele, zahărul şi cacaua cernută într-o cratiţă. Punem pe foc mic şi fierbem până se dizolvă zahărul şi se îngroaşă compoziţia. Păstrăm o cană din această compoziţie, pentru a orna checurile.
După ce s-a răcit compoziţia, îi adăugăm gălbenuşurile pe rând şi albuşurile bătute spumă tare. Presărăm făina amestecată cu praful de copt şi amestecăm uşor. Turnăm compoziţia în forme unse cu unt şi coacem 60 de minute la foc moderat.
Scoatem checurile pe un platou şi le ornăm cu compoziţia de cacao. Presărăm biluţe de marţipan şi lăsăm să se răcească.
Chec cu cacao si martipan
Pofta buna!