Chec cu cafea si ciocolata

Printeaza

Chec cu cafea si ciocolata din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, praf de copt, sare, apa calda, ulei, ciocolata neagra, nesquik sau cafea solubilă, unt.

 

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 200 g făină
  • 120 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • câte 2 linguri apă caldă şi ulei
  • 4 cu­buri ciocolată neagră
  • 1 lingură nesquik sau 2 linguri cafea solubilă
  • 1 lingură unt pentru formă

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugi gălbenuşurile frecate cu 120 g zahăr, după care pui făina cernută împreună cu praful de copt, alternând cu ulei.

Impărţi compoziţia obţi­nută în trei părţi egale. în prima parte încorporezi cuburile de ciocolată topi­tă. în a doua parte de compoziţie pui după preferinţă nesquik sau cafeaua solubilă.

In compoziţia rămasă, nu adaugi nimic sau o aro- matizezi după dorinţă, cu coajă de portocală, zahăr vanilinât sau rom.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă lungă pentru chec sau o ungi cu unt. Torni compoziţia cu cio­colată, apoi o întinzi pe cea cu nes şi deasupra pe cea necolorată.

Coci checul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute. Probezi dacă s-a copt cu ajutorul unei scobitori. Porţionezi checul după ce s-a răcit.

Chec cu cafea si ciocolata

Chec_cu_cafea_si_ciocolata

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.