Chec cu cafea si ciocolata
PrinteazaChec cu cafea si ciocolata din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, praf de copt, sare, apa calda, ulei, ciocolata neagra, nesquik sau cafea solubilă, unt.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 200 g făină
- 120 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1/2 plic praf de copt
- 1 vârf de cuţit de sare
- câte 2 linguri apă caldă şi ulei
- 4 cuburi ciocolată neagră
- 1 lingură nesquik sau 2 linguri cafea solubilă
- 1 lingură unt pentru formă
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugi gălbenuşurile frecate cu 120 g zahăr, după care pui făina cernută împreună cu praful de copt, alternând cu ulei.
Impărţi compoziţia obţinută în trei părţi egale. în prima parte încorporezi cuburile de ciocolată topită. în a doua parte de compoziţie pui după preferinţă nesquik sau cafeaua solubilă.
In compoziţia rămasă, nu adaugi nimic sau o aro- matizezi după dorinţă, cu coajă de portocală, zahăr vanilinât sau rom.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă lungă pentru chec sau o ungi cu unt. Torni compoziţia cu ciocolată, apoi o întinzi pe cea cu nes şi deasupra pe cea necolorată.
Coci checul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute. Probezi dacă s-a copt cu ajutorul unei scobitori. Porţionezi checul după ce s-a răcit.
Chec cu cafea si ciocolata
Pofta buna!