Chec cu caise deshidratate
PrinteazaChec cu caise deshidratate din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, caise deshidratate, margarina.
- 5 gălbenuşuri
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană lapte dulce pasteurizat
- 1/2 cană ulei
- 2 căni făină
- 1 plic praf de copt
- 10-15 caise deshidratate
- câte 1 lingură margarină şi făină pentru tavă
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o cremă omogenă, de culoare deschisă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.
Adaugi pe rând laptele, uleiul şi făina cernută împreună cu praful de copt şi omogenizezi compoziţia.
Tai caisele în felioare. Dacă doreşti, le poţi hidrata în prealabil, timp de 20-30 de minute, în apă călduţă cu lichior sau rom.
Tapetezi o formă pentru chec cu hârtie de copt sau o ungi cu margarină şi o tapetezi cu făină ori pesmet foarte fin. Torni compoziţia şi pui în mijloc bucăţile de caise.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 35 de minute.
Când checul s-a rumenit, faci testul cu scobitoarea şi, dacă aceasta iese curată din aluat, poţi să scoţi checul din cuptor.
Il poţi pudra cu zahăr după ce s-a răcit sau decora cu fire de ciocolată albă, topită la bain-marie.
Chec cu caise
Pofta buna!