Chec cu caise si piersici

Printeaza

Chec cu caise si piersici din: oua, zahar, unt, cacao, faina, mascarpone, branza de vaci, gelatina, smantana, caise, piersici.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 g unt
  • 100 g cacao
  • 2 linguri cu făină

Pentru crema:

  • 200 g mascarpone
  • 200 g brânză de vaci
  • 100 gzahăr
  • 1 plic cu gelatină
  • 50 g smântână dulce
  • caise uscate
  • piersici din compot, tăiate felii

 

Mod de preparare:

Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi adaugă untul, cacaua si făina. Pune albuşurile spumă.

Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor pentru 35 de minute.

După ce se răcoreşte, taie blatul în trei. Pune o foaie într-o formă de chec, inclusiv pe margini.

Pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi combin-o cu smântână dulce.

Separat, amestecă brânza de vaci scursă cu mascarpone şi zahăr, până se topeşte zahărul. Adaugă smântână cu gelatină şi amestecă.

Toarnă jumătate din cremă peste prima foaie aşezată în forma de chec.

Din loc în loc, pune piersicile tăiate în felii potrivit de mari si scurse bine în prealabil.

Aşază deasupra o altă foaie de blat. Din nou cremă şi caise uscate.

La final, acoperă cu ultima foaie de blat. Dă la rece minimum trei ore, răstoarnă checul pe platou şi taie-l cu un cutit bine ascutit.

 

Chec cu caise si piersici

Chec_cu_caise_si_piersici

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.