Chec cu carne de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de chec cu carne de pui din: unt, faina, smantana, ou, otet, sare, pulpe de pui, ceapa, ulei, cimbru, marar, patrunjel, sare si piper.
- 250 unt rece
- 500 g faina
- 150 g smantana
- 1 ou
- 1 lingurita cu otet
- sare
pentru umplutura:
- 500 g pulpe de pui
- 2 cepe
- 3-5 linguri cu ulei
- 2 oua
- 1 lingura cu smantana
- cimbru
- marar
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frământă un aluat omogen din toate ingredientele şi lasă-lîn frigider o oră. Căleşte carnea cu un praf de cimbru şi ceapa tocată mărunt în uleiul încins. Acoperă şi lasă să se înăbuşe 20-30 de minute. Completează mereu cu apă, să fiarbă carnea (la final, compoziţia nu trebuie să fie apoasă, ci scăzută).
Când s-a răcit, încorporează 1 ou, smântână şi verdeaţa tocată mărunt. Sărează şi piperează după gust. Imparte aluatul în două foi de 0,5 cm grosime. Tapetează cu hârtie o tavă de chec şi aşază foaia în aşa fel încât să acoperi (ca un plic) jumătate din umplutura pe care o aşezi deasupra (nu trebuie să iasă compoziţia).
Unge cu ou bătut şi procedează la fel cu cea de-a doua foaie. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc.
Chec cu carne de pui
Pofta buna!