Chec cu carne tocata

Printeaza

Chec cu carne tocata din: faina, oua, unt, apa, otet, sare, carne tocata, ulei, ceapa, oua, paine, sunca, patrunjel, sare, piper, marar.

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 2 gălbenuţuri
  • 150gunt
  • 3 linguri apă
  • 1 linguriţă oţet
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură

  • 500 g carne tocată vită şi porc
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 2 felii de pâine mai veche de 1 zi (nu proaspătă)
  • 100 g şuncă presată
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele pentru aluat, îl frămânţi până îl omogenizezi, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider 1 oră.

Intre timp, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti cu puţin ulei.

Când începe să se înmoaie, adaugi carnea ocată şi le căleşti împreună până când scade lichidul lăsat de carne.

După ce s-a răcit carnea, încorporezi pâinea, în prealabil înmuiată în apă şi bine stoarsă, ouăle, verdeaţa tocată, sare şi piper după gust. Amesteci, iar la sfârşit adaugi şunca tăiată cubuleţe.

Intinzi aluatul în foaie de 5 mm şi îmbraci cu el baza şi pereţii formei pentru chec.

Pui umplutura şi acoperi cu aluat, pe care îl înţepi din loc în loc, ca să iasă aburul format în timpul coacerii.

Introduci forma în cuptor, la foc mediu, pentru 40 de minute.

 

Chec cu carne tocata

Chec cu carne tocata

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.