Chec din carne cu varza si sunca

Printeaza

Chec din carne cu varza si sunca din: chifla, ceapa, unt, oua, maghiran, amestec carne tocata, chimen, sare, piper, foi de varza si sunca.

 

Ingrediente:

  • 1 chifla veche de 1 zi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita maghiran
  • 800 g amestec carne tocata
  • circa 2 linguri pesmet
  • chimen macinat
  • sare
  • piper
  • 6 foi de varza
  • 10 felii de sunca

 

Mod de preparare:

Se înmoaie chifla. Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în untul încins.

Se adaugă împreună cu ouăle, pâinea stoarsă şi maghiranul în amestecul de carne tocată.

Se adaugă pesmet şi se frământă până ce se formează un aluat omogen. Se condimentează cu sare, chimen şi piper.

Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se îndepărtează cotoarele frunzelor de varză.

Se opăresc 2-3 minute, se toarnă apă rece peste ele şi se usucă pe un şervet de bucătărie.

Se aşază feliile de şuncă una lângă cealaltă, cu lateralele suprapuse, iar peste ele frunzele de varză, de asemenea suprapuse.

Din amestecul de carne se formează un rulou de cea 25 cm şi se aşază în mijlocul foilor de varză.

Se închid lateralele, se presează, se împăturesc şi se împing sub ruladă.

Cu ajutorul unei palete se aşază într-o formă specială (cusătura în jos) şi se coace 50-60 de minute.

 

Chec din carne cu varza si sunca

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.