Chec cu stafide – Puspokkenyer din: oua, zahar, zahar vanilinat, praf de copt, sare, faina, coaja rasa de lamaie, stafide, esenta de rom, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 plic praf de copt 1 praf de sare 250 g făină coaja rasă de la 1 lămâie […]
Chec de cartofi cu lamaie
PrinteazaChec de cartofi cu lamaie din: cartofi albi, făină, zahăr pudră, unt, zahăr vanilat, oua, praf de copt, coaja de lamaie.
Ingrediente:
- 250 g cartofi albi fierţi în coajă
- 250 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 60 g unt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 ou
- 1 albuş
- 1 plic praf de copt
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii si se rad. Se bate galbenusul cu zahar pudra, zahar vanilat si unt moale.
Se inglobeaza cartofii rasi, coaja de lamaie si faina amestecata in prealabil cu praf de copt.
Daca aluatul este prea vartos, se mai adauga eventual lapte caldut. Se incinge cuptorul la 165 °C.
Se bat albusurile si se inglobeaza treptat in aluat.
Se unge o forma de guguluf si se pudreaza cu faina; se asaza aluatul in aceasta forma si se niveleaza.
Se coace prajitura in cuptorul pregatit, timp de cca 60 min.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca pufin in forma. Apoi se rastoarna din forma pe un gratar de prajituri si se pudreaza cu zahar inainte de servire.
Chec de cartofi cu lamaie
Pofta buna!
Chec cu telemea – usor de preparat
Chec cu telemea din: oua, telemea, parizer, faina, smantana, piper, patrunjel, bicarbonat. Ingrediente: 4 oua 300 gr.telemea 300 gr. parizer 4 linguri faina 4 linguri smintina piper dupa gust frunze de patrunjel (o legatura) 1/2 lingurita bicarbonat Mod de preparare Telemeaua si parizerul se dau pe razatoarea mare, se pun intr-un castron si se […]